Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ο βάτραχος δεν έγινε ποτέ πρίγκιπας


Νομιζε οτι ο βατραχος που ειχε φιλησει πριν χρονια ειχε γινει πριγκιπας , εκεινο το καταραμενο βραδυ που εκεινος κοιμoτανε διπλα της ενιωθε για ακομη μια φορα το ιδιο συναισθημα. Το νυχτικο της και το σωμα της γινοτανε ξενα υλικα κοκαλωμενα και φορτικα.Μενει αγρυπνη ολη τη νυχτα πιεσμενη απο μια μοναξια ασφυκτικη.Τη μοναξια του ανθρωπου που ο αλλος διπλα του μονο περιγραμμα παρουσιας του προσφερει, περιγραμμα παρουσιας με περιεχομενο απουσιας. Αυτα τα συνειδησιακα βραδια μια σκεψη τη βασανιζε , ενα γιατι . Γιατι ηταν αυτος ακομη εκει και κυριως γιατι ηταν αυτη ακομη εκει απο τη στιγμη που τον αγαπουσε κυριως για οσα φανταζεται οτι του βρισκει.Κατα βαθος και οι δυο συμβιβαζοταν,αυτη ομως το κανει με τροπο τραγικο που προσπαθει να ανακουφισει με τη φλογερη της φαντασια που συχνα τη ξεστρατιζει μακρια απο το προβλημα.

Ειναι η αληθεια που δε τολμουν να την αναντικαταστησουν και να μαθουν αλλη, ειναι και η αυτοπεποιθηση τους που μεσα σε αυτη τη κακοριζικη καθημερινοτητα απο παντου τραυματιζεται και τους αφαιρει κουραγιο για κυνηγια ζωης, μεσα σε δαση και ζουγκλες .Ειναι και οι επιλογες γυρω τους που ολο περιοριζονται με τα χρονια.Ειναι και ο μικροπραγματευτης μεσα τους που δε ρισκαρει ευκολα οτιδηποτε κεκτημενο , ακομα και αν καταβαθος το περιφρονει.Ειναι που γερνωντας γινεσαι πιο δειλος.Αν θελει αρετη και τολμη η ελευθερια , που να τα βρεις και τι να στα εμπνευση;;;

Μεγαλωνουν και με τα χρονια γινοταν ολο πιο διστακτικοι και φρονιμοι . Οχι τοσο απο συνεση οσο απο φοβο. Φοβουνται να χωριστουν γιατι φοβουνται να μεινουν μονοι και φοβουνται να μεινουν μονοι γιατι τους φοβιζει το αγνωστο προσωπο τους.Οσο περνουν τα χρονια βρισκουν πως εχουν ενα προσωπο τρομακτικα πια φαγωμενο, δε το αντεχουν χρειαζονται αντιπερισπασμους για να επιζησουν και η σχεση τουε ειναι αντιπερισπασμος σπουδαιος και οταν αγαπιουνται και οταν μαλωνουν.Ιδιως οταν μαλωνουν γιατι τωρα πια που η εξαψη της πρωτης εποχης τους ειχε φθαρει , η διεγερση που τους χαριζουν οι καβγαδες τους ειναι πιο δυνατη απο τη διεγερση των ερωτικων τους στιγμων . Κι αυτοι χρειαζονται τη διεγερση απο οπου και αν προερχονται και για αντιπερισπασμο στη μοναξια και για επιβεβαιωση πως ειναι ακομη ζωντανοι , πως αντιδρουνε , ενεσεις σε ασθενικο κορμι.

Οταν εισαι νεος σκεφτεσαι πως υπαρχουν και καλυτερα , ανοιγεις τα φτερα σου και ξεχυνεσαι σε μια συνεχη αναζητηση , το μονο που μπορουσε να σκεφτει τωρα ειναι οτι υπαρχουν και χειροτερα και με τη σκεψη αυτη ανεβαλλε για ακομη μια φορα την αποφαση της.

Νina Dt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου